Belofte nagekomen!
Door: MarkenIrisopAruba
Blijf op de hoogte en volg Mark en Iris
21 Oktober 2010 | Aruba, Oranjestad
Dag lieve allemaal!
Zoals beloofd eerder een berichtje van deze kant van de oceaan!
Na een afwezigheid van bijna 6 weken was er opeens wind hier op Aruba!! De localen vroegen zich af of het nu eindelijk weer eens 'normaal' weer zou worden.. Maar wat is 'normaal'? Voor mij is het normale weer hier: zon en zo af en toe een (flinke) hoosbui zonder een zuchtje wind. Het zou zo door kunnen gaan voor Nederland, maar dan een tikje warmer! ;)
Ik moet toegeven dat ik blij ben dat de wind bij het normale weerbeeld hoort.. veel beter uit te houden, kan ik je vertellen!
Ennuh van wind komt kitesurfen!
Theo stond meteen met zijn plankje op het water. De eerste dag met wind kwam de wind uit precies de tegenovergestelde richting dan 'normaal'. Hierdoor kon er gekite worden op het strand wat om de hoek ligt bij Ageeth, dus op naar het strand om te kijken.. zie foto's!
En jawel die zondag stond ik te klooien met een kite tijdens mijn eerste les. Tijdens deze les leer je op het land de kite onder controle te krijgen. Deze les verliep goed en het leek erop dat ik hem goed onder controle had, dus op naar de volgende les!
Nu het water op met een twee keer zo grote kite en met een beweeglijke bar, waarmee je de druk op de kite kan regelen. Nou die controle was ver te zoeken! Of je moet een wedstrijdje doen wie de kite het vaakst op het water kan laten crashen... Totally frustrated kwam ik na 2 uur uit het water en als schepje erboven op werd mij door een andere instructor gevraagd hoe het toch kwam dat mijn kite zo vaak in het water belandde?! Nou ik had hem wel willen schòppen... als ik dàt had geweten had ik geen les hoeven hebben, sukkel! :)
Gelukkig had ik na de kiteles een heerlijk en gezellig etentje met de SEH-collega's.. voor het nodige slijmwerk... :p Nee, was heerlijk eten; goed voor mijn interactie, maar ook voor mijn hum die avond!
Toen ik mijn verslag deed bij Theo, stond hij duidelijk niet achter de manier van aanleren van kitesurfen. Dit heeft ertoe geleid dat ik afgelopen zaterdag, 16 okt, kiteles heb gehad van Theo.. met zijn eigen kite! Pff ik was zenuwachtig, bang zijn kite te slopen en waarempel de eerste de beste keer oplaten van de kite ging mis en je raadt het al.. kite lek! :S Potje balen en schamen, maar gelukkig was het een klein gaatje en was deze zo geplakt. (Heb ik dat ook maar vast geleerd :))
Al met al heb ik lekker kunnen oefenen met in balans houden van kite met beweeglijke bar. Helaas was de wind te veel afgezwakt om het water op te gaan.. dus wachten op weer iets meer wind alhier!
Waar geen wind voor nodig is, is het rondtouren op het eiland en ik Aruba is echt veelzijdig. Zo heb ik samen met een SEH-verpleegkundige de ruige zuidkust en het national park 'Arikok' van Aruba gezien. Hier staat ook het windmolenpark 'Vader Piet', die 20% van de energiebehoefte van het eiland levert.
Stuk verderop zijn we een stuk een vleermuizengrot in gelopen, erg mooi. Nadat we nog een heel stuk door de knuk (landschap van hier, met veel en grote cactussen, struiken en door de vele regen veel ander groen) zijn gereden, hebben we dobberend in zee gekeken naar de zonsondergang. Helaas werden we weggejaagd door de muggen, maar wat een topdag!
Genoeg over vrije tijd.. er moet ook gewerkt worden.
Inmiddels heb ik ook mijn tweede functioneringsgesprek gehad. Ageeth nam, voor mij logischerwijs, deel aan het gesprek, maar mijn manager vond het toch niet helemaal normaal dus vroeg maar even na of ik er wel mee akkoord ging! :O Nou ja Dick, ik houd het er maar op dat dit inderdaad zo'n cultuurding is ;)!
Nu was het gesprek kort maar krachtig: alles was goed en ik mag blijven. Dit is toch wel erg fijn, anders had ik landjeruil moeten doen met Mark! :)
Ook kwamen de werktijden aan de orde... Omdat we nu met z'n tweeën zijn moeten we meer onregelmatigheid gaan draaien. Op een gegeven moment leek het erop dat ze ons met z'n tweeën op wilde laten draaien voor 24/7 oproepbaarheid, wat wel erg zwaar zou gaan worden! Gelukkig is het erbij gebleven dat er nu 2 diensten zijn: een van 7.00-15.00 uur en de ander van 12.00-20.00 uur. Dat lijkt er meer op! :)
Tussendoor gaat mijn Papiamentoles door. Inmiddels heb ik mijn eerste 'proefwerk' gehad, zoals ze dat hier noemen! Lang geleden dat ik heb gezegd dat ik een 'proefwerk' heb gemaakt, maar dat daar gelaten. Uitslag volgt eerstvolgende les, dus wordt vervolgd.
Wat betreft de huizenjacht.. deze heb ik op een iets lager pitje gezet. Ik merkte dat ik me alleen maar fixeerde op andere huisjes, waardoor ik me op geen manier lekker ging voelen in mijn huidige appt. Nu komt daarbij dat Mark 8 november komt, jippiie, en ik dus de zoektocht wil voortzetten als hij er is.
Ook mijn feestagenda is iets minder dik geworden, maar nog gezellig genoeg!
Zo speelde er een echt swingende big band ter ere van de 5th nniversary van The Plaza, een plaatselijke kroeg. Erg gezellig en een lekker dansje gemaakt op het plein voor de kroeg! Zo fijn dat lekkere weer hier!
Afgelopen zaterdag was het tijd voor een technofeestje georganiseerd door oa Theo.. dus daar moesten we heen! Nou de muziek kon ik niet handelen, maar die mensen waren allemaal zo onder invloed van allerlei genotmiddelen dat ik me prima heb vermaakt deze mensen te bekijken! Er was een gast die ondanks zijn verrotte longen toch per se zijn blow wilde roken. Bij iedere hijs liep hij paars aan; zijn nek zwol op tot een stierennek en kreeg een hoestbui van 5 minuten. Het is wel zo dat je zo lekker lang doet met je blow, maar jeetje wat heeft een mens allemaal over voor 'dat' gevoel!! Ik kan niet meepraten over 'dit' gevoel dus ik kan niet oordelen, maar ik heb me kostelijk vermaakt.. dankzij de blow! :D
En nou jaa, volgens mij heb ik het laatste concert van Intwine gezien.. Volgens mij is de arme Roger in elkaar gestort en nu is Intwine niet meer! Zonde, vind ik!
Tot slot probeer ik al langer filmpjes te uploaden, maar dit duurt úren, dus geen haast hiermee! Wordt vervolgd!
Nu oogjes dicht en snaveltjes toe.. ik hoop dat het een nacht wordt zónder muggen! Ohh wat haat ik deze beesten!
Ik kijk uit naar jullie reacties!
Dikke kus vanuit deze kant van de oceaan!
XXX
Zoals beloofd eerder een berichtje van deze kant van de oceaan!
Ennuh van wind komt kitesurfen!
Genoeg over vrije tijd.. er moet ook gewerkt worden.
Ook mijn feestagenda is iets minder dik geworden, maar nog gezellig genoeg!
Ik kijk uit naar jullie reacties!
Dikke kus vanuit deze kant van de oceaan!
XXX
22 Oktober 2010 - 05:48
Claudia:
Hi Iris,
Leuk verslag weer en nice pictures.
Stoer hoor dat kiten. Hopelijk binnenkort meer wind zodat je lekker kunt oefenen.
Succes!!!
Liefs,
Claudia -
22 Oktober 2010 - 07:55
Belinda:
Ha Iris,
Leuk te lezen wat je er allemaal doet en meemaakt! Hier is het dan maar saai ;-)... echt herfst met donker weer en regen. Ben ook wel erg benieuwd hoe het duiken was? Beetje de moeite waard?
Doeix, Belinda -
22 Oktober 2010 - 11:47
Marieke:
Mina!!!
Wat een leuke verhalen weer en ik had niet verwacht dat Aruba zo veel zijdig zou zijn. Dus nu is het nog meer de moeite waard om te komen! Leuke en vooral mooie foto's!! Nu nog even oefenen met kitesurfen dan maar!! Have fun en tot klets! Groetjes van JOuke En natuurlijk n dikke kus en knuffel van mij! -
23 Oktober 2010 - 14:21
Coby:
leuk verslag. is dat blow mannetje nou dood .gaat wel opschieten he mark ie komt Fijn dat er weer wind is.mark heeft een draad getrokken voor internet.ik heb strottehoofdontsteking.dikke kus pap en mam -
25 Oktober 2010 - 12:02
Lien:
Hoi Iris, leuk verhaal, en je mag blijven??? nou kunnen we gaan boeken ;)
maar lekker druk bezig dus.en nog even en Mark is er. fijn hoor!!!
kus lien -
25 Oktober 2010 - 18:58
Vincent:
Hey Iris,
Hier dan even een berichtje terug, erg gaaf wat je allemaal doet en onderneemt. Ik ben jaloers, maar daar zal de komende 1 1/2 jaar wel verandering in komen.
Afgelopen weekend met Markie bij de try out van Guido wijers geweest. Erg leuk. en natuurlijk gelachen.
Heel veel plezier nog even. Markie is al bijna onderweg.
Liefs Vincent -
30 Oktober 2010 - 14:45
Dick:
Hoi Iris,
De vorige keer zaten Arnold Joost en Monique flink en het stof: en nu nog steeds. Als het goed is gaat vandaag de vloer er in. Op ons feestje kwam toch en Van Beekje opdraven. Altijd goed en gezellig. En dat allemaal zonder blow, wel met stierennek. Maar daar kan Remco niets aan doen. ;-)
Gisteren dan echt jarig. Klein feestje met taart en biertjes. Diana en haar vriendje Sio waren aanwezig. Goeie gozer! Zometeen naar De Vuursche in Baarn voor een potje polo. Enne sterkte met kiten, door de regels heen lees ik de vooruitgang. Veel geluk op het happy island.
dick