De eerste werksdagen - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Mark en Iris - WaarBenJij.nu De eerste werksdagen - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Mark en Iris - WaarBenJij.nu

De eerste werksdagen

Door: MarkenIrisopAruba

Blijf op de hoogte en volg Mark en Iris

08 September 2010 | Aruba, Oranjestad

Hello allemaal!

Jeetje.. mijn laatste verslag is echt al te lang geleden, maar ik zit echt in een caroussel van allemaal nieuwe dingen: nieuwe taal, nieuwe organisatie op het werk, nieuwe (en toffe!) collega, nieuwe kennissen, nieuwe sporten, nieuwe auto... jullie snappen het: àlles nieuw! Enne niet te vergeten.. Mark is weer weg! :( Die dag was ik echt verre van in mijn hum, met rode oogjes terug naar mijn werk na het afzetten bij vliegveld.. voor schut! Die week is zo snel gegaan en er was zooveeel te regelen, dat er niet veel tijd overbleef voor elkaar! Maar ben echt heel blij dat hij even is geweest.. heeft me wel geholpen met het aanpassen!

Mijn eerste werkdag ligt alweer een week achter me... Eerste indruk is echt positief. Mijn colllega, vanaf nu Ageeth, en ik zijn aan het aftasten hoe een ieder werkt en ook wat we daarvan accepteren. Dit verloopt tot nu toe soepel.. we gaan in de loop van de tijd bekijken of er problemen, evt met patienten/artsen, ontstaan door het aanhouden van onze eigen gipswijzen. Verder betrekt ze me nu al bij het herorganiseren van de gipskamer.. hoe kunnen we de patientenlogistiek verbeteren? Maar ook het herorgineseren van het magazijn(tje) en productkeuzes maken.. dus voel me erg welkom!
Helaas zijn er ook hier doktoren die denken dat ze boven God staan.. eerste aanvaring al gehad! :) Hij stelde het niet op prijs dat ik zijn behandelplan ter discussie stelde.. hij wist écht wel wat hij deed.. Ach ja, hoort erbij!
Ik was van plan foto's te maken van de gipskamer, maar dat komt nog!

Naast mijn werk heb ik me tot nu toe onder andere beziggehouden met het kopen en afbetalen van mijn auto. Door de daglimieten voor het pinnen, spreek ik om de zoveel dagen af met de oud-eigenaar van mijn auto om weer een deel af te betalen! Echt heel relaxed dat die man het op deze manier toelaat.. ik tuf nu al sinds zaterdag rond in mijn paarse barrel! Zie pictures!
Ook heb ik inmiddels, weliswaar met behulp van vriendjespolitiek, een bankrekening kunnen openen bij de Arubabank. Ziekenhuis had dit nodig om mijn salaris te storten, maar de bank wilde eerst dat mijn vergunningen helemaal rond waren.. Welkom in de wereld van de allachtoon! :D
Verder heb ik al meerdere avondjes besteed aan het spelen van spelletjes met Ageeth en vriendinnen van haar, waaronder Kolonisten, maar ook Boonanza! Ik kom terug als een spelletjeswonder...niet gedacht hè?! :) Ik ook niet namelijk!
Om mijn lijf een beetje in shape te houden heb ik besloten te gaan kitesurfen... maar nu nog steeds mist hiervoor een redelijk essentieel onderdeel.. 1 keer raden... de wind! Hahaha! Daarom maar een keertje meegedaan met de streetdance van Ageeth, wat wonderbaarlijk goedging met mijn geweldige danscoördinatie en -motoriek! Als klap op de vuurpijl ga ik ook maar eens een kijkje nemen bij de Aruba Dolphins, de plaatselijke waterpoloclub.. al vraag ik me nog steeds af hoe de competitie eruit ziet.. Wordt vervolgd!

Naast dit drukke gedoe neem ik ook genoeg tijd voor een momentje strand! Tot nu toe 3 strandjes gezien.. het rustige strand, het hippe booming Moomba beach, waar de koelboxen verboden zijn, en een strandje bij een hotel.. lekker toeristisch! Mijn doel is geworden elk strandje te zien, want er zit absoluut verschil in!

Verder zijn er veel gezellige lui in dit appartement.. samen eten en naar het strand, voorlopig vermaak ik me prima! Al moet ik zeggen dat ik zo blij ben met Skype, voor mijn dagelijkse portie Nederland en familie!

Ik ga nu een lekker tukkie doen en morgen misschien een potje tennissen met Ageeth en 2 poortartsen, kan er geen reet van, maar ach.. wat heb ik te verliezen?!

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Tot kijk!

Kus Iris

Foto's:

• 09 September 2010 - 06:19

Anne:

Heej meis,

Goed om te horen dat je zo lekker bezig bent!
    Je paarse barrel valt best mee, ziet er leuk uit!!

Ben benieuwd hoe het tennissen is gegaan en hoe de waterpolo is!

Geniet lekker van alles en hoe lukt het met de taal en tempo aanpassen?

Liefs,
    Anne

• 09 September 2010 - 06:24

Dick:

nieuw, nieuw, nieuw,nieuw, nieuw en nieuw................het lijkt wel de nieuwe brochure van de Bijenkof ;-), BeNIEUWD of het lukt om met waterpoloinstinct te gaan tennissen.

groeten van dick,
    helaas niet meer zo nieuw ;-(

• 09 September 2010 - 07:10

Laura:

hééé iris!
    cool...fijn dat alles loopt en je mensen hebt leren kennen.

take it easy & have fun!

kus!

• 09 September 2010 - 07:57

Jeroen:

Zo te horen heb je het al druk genoeg met het koloniseren van Aruba zelf...

En vriendjespolitiek... dat heb je natuurlijk geleerd met het heilige boontjesspel!

ps. krijg je met de laatste afbetaling van de auto er ook nog een spoiler bij??

• 09 September 2010 - 10:51

Suuz:

Lieve Iris,

Ik heb respect hoor voor je ondernemersschap! Ben benieuwd hoe het waterpolo daar aan toe gaat. Wij zijn weer begonnen! Lekker balletje gegooid gisteren!
    Je hebt dus kennis gemaakt met de hierarchie in Aruba? :)Hier had ik al het een en ander over gehoord, ik ben benieuwd wat je nog meer tegenkomt! Hoe kan het nou dat ik de paarse auto niet kan zien... :(

Geniet lekker van alle nieuwe indrukken.
    Liefs Suuz

• 09 September 2010 - 11:48

Lien:

Hoi Iris
    Leuk verslag, en mooie foto's.
    tot skypes

• 09 September 2010 - 13:26

Sander:

Ach ja die dokters..... is dat tenminste niet zo'n cultuurschock!

Veel plezier en succes.

Braco,

Sander

• 09 September 2010 - 15:41

Marieke:

Minaaa!!

Leuk verhaaltje weer en leuke foto's!! ik vind het n super mooi autootje!!! Zoek maar uit welk strandje het mooiste is, tegen de tijd dat wij komen ben je daarvan op de hoogte!! DIkke kusssen & knuffs Mariekje

• 09 September 2010 - 16:04

Judith:

Laat maar weten als je een waterpolotoernooi geregeld hebt!

• 09 September 2010 - 16:16

Urs & Paul:

Hé Iertje,

Leuk te lezen dat het goed met je gaat. Je hebt het bijna net zo leuk als wij! Voor het skypen of iets dergelijks gaan we thuis wel aan de slag. We willen toch wel graag je stem weer even horen. Van mama net je telefoonnumer gehad, dus misschien bellen we deze week nog wel even. We vragen ons wel steeds af waarom je eigenlijk niet in Griekenland, op Lesbos bij voorbeeld, bent gaan werken? Dan was je op dit moment waarschijnlijk klaar met werken en hadden we elkaar kunnen zien en een heel dikke knuffel kunnen geven. Zodra we thuis zijn zullen we in ieder geval Mark aan een goede maaltijd helpen. Hoewel, of we ons daar echt zorgen over moeten maken?
    Urs zgt: "Ageeth heeft leuke katten!" Hier haalt ze har hart ook op. Vanmorgen pikte 1 van de niet meer zo heel kleintjes een half ei van har brood. Toen Urs het wilde terugpakken, beet ze in haar hand. Het voelde waarschijnlijk harder dan dat het was....
    Paul laat de kaas niet eens van zijn brood eten!

• 09 September 2010 - 16:32

Claudia:

Hai Iris,
    Leuk om weer even te lezen wat je zoal aan het doen bent.
    We hoeven i.i.g. niet bang te zijn dat je je verveelt, genoeg te doen.
    En wat een mooi bakkie hebben jullie gekocht. Ik mis alleen die gekleurde verlichting.
    Kijk nu al uit naar je volgende verslag.
    Liefs,
    Claudia

• 09 September 2010 - 20:04

Christa:

Heej meis,

Leuk om te lezen dat het zo goed gaat! Fijn dat je al lekker druk bent met werk en leuke dingen doen! Houd ons op de hoogte..

Liefs Chris

• 09 September 2010 - 20:56

Coby:

mooi autootje mooi strand . dus je maakt het goed . urs maakt zich een beetje ongerust over jouw. heeft ze je nog gebeld? fijn dat alles goed gaat . pap zegt lijkt wel een nieuwe auto gr pap en mam

• 11 September 2010 - 10:29

Edith:

Heeey Irisje! ( allochtoon!! ;)

Wat een leuke verhalen en foto's! :D

Echt SUPER dat je het al helemaal gezelli hebt daar en dat je collega zo tof is! :)

En dat ze waterpolo hebben op Aruba?? Wie had dat gedacht! Echt goed zeg! :)

Leuk je autotje en je strandjes-research :) Probeer je op ieder strandje ook een andere cocktail uit?? ;)

Heel veel liefs en geniet lekker!!!

xxx
    Edith

Ps: had je al gehoord dat het hier in Nederland bijna 2 weken lang keihard geregend heeft?? AAAARRGGHHH!!!

• 11 September 2010 - 17:35

Ger:

Gaaf, jammer dat jullie ook moeten werken

• 13 September 2010 - 05:57

Roos:

Hoi lief irisje! Wat goed om te lezen dat je je lekker aan het vermaken bent.... Jammer he, dat er ook gewerkt moet worden! hahaha

Ik vind je auto cool! Doe je best met het uitzoeken van de mooiste strandjes!

Kus

• 26 September 2010 - 14:58

Jud:

Hai Iris,
    Hoesie nou? Vast weer veel beleefd en boel te verwerken. Hoop dat je t nog naar je zin hebt, benieuwd naar nieuwe, enthousiaste verhalen. Groets Judith
Mark en Iris

Actief sinds 24 Mei 2010