Kerst en Oud&Nieuw gehad, nu op naar de carnaval! - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Mark en Iris - WaarBenJij.nu Kerst en Oud&Nieuw gehad, nu op naar de carnaval! - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Mark en Iris - WaarBenJij.nu

Kerst en Oud&Nieuw gehad, nu op naar de carnaval!

Door: MarkenIrisopAruba

Blijf op de hoogte en volg Mark en Iris

13 Januari 2011 | Aruba, Paradera

Poeh poeh.. waar moet ik beginnen..m.a.w. waar waren we gebleven?
Ondertussen hebben we uiteraard niet stil gezeten...integendeel! Pff een relaxd leventje op Aruba.. het is maar wat je ervan maakt! :)

Inmiddels is Mark al bijna 2 maanden aan het werk en, naast de nodige frustratie door slechte communicatie, afwezigheid van materialen, het gemiddelde afwerkniveau hier en het gemiddelde werktempo, heeft hij het steeds beter naar zijn zin! Inmiddels is er een bedrijfsleider gestart binnen het bedrijf die gelukkig meer 'mensenminded' is dan de grote baas.. een welkome aanvulling.

Het werk van Iris gaat inmiddels zijn gangetje. De gebruiken hier zijn inmiddels bekend, maar gewend.. het is de vraag of het zal wennen! :) Zo werk ik, Iris, al twee maanden buiten kantoortijden en heb dus CAO-technisch recht op onregelmatigheidstoeslag. Toen deze niet verschenen op de loonstrook en ik de leidinggevende hierover aansprak was de boodschap dat wij een zgn uitzondering waren.. Huh?! Wat is er uitzonderlijk aan werknemers die buiten kantoortijden werken? 'Jullie werken normaal alleen overdag' was het antwoord. Jep, goed geantwoord... NORMÀÀL ja! Maar nu zijn we uitzonderingen, dus op tafel met die centen!!!
Even een klein voorbeeld hoe krom recht hier kan zijn en andersom!
Langzaam beginnen de specialisten notie te hebben watvoor vlees ze in de kuip te hebben met mij, dus samenwerking verloopt steeds soepeler. Samenwerking met Ageeth gaat nog steeds relaxd, dus geen klagen!

Het gaat natuurlijk om het leven buiten het werk om!

De dikke SUV is alweer een hele tijd in Marks bezit. Hij stond nog niet voor de deur of hij werd ondergedompeld in wegen als rivieren! Met vlag en wimpel geslaagd! (Kleine impressie hiervan op Picasa.)
Ook de wegen binnen het national park 'Arikok' is een makkie! En dat voor rijden van 1 op 7 en Mark in zijn noppen! :)
Gelukkig is de hoeveelheid regen inmiddels aan het minderen. Het regent nog steeds elke dag, maar nu is het 1 heftige bui en dan is het weer blauw! Hele verademing!

Dit is ook wel erg fijn voor onze huidige bezoekers: Sylvia en Vincent!

Inmiddels is de Sint en de kerstman hier geweest en hebben we ook geweldig genoten van de grote hoeveelheid vuurwerk die de Arubanen afsteken!

De Sint heeft voor leuke cadeaus gezorgd in de vorm van surprises.. Met Theo en Ageeth en hun vrienden, Arlet en Jock, hebben we lootjes getrokken en zijn er echt heel mooie, originele en zelfs interactieve surprises gemaakt, met leuke cadeaus!
Zo kreeg Mark een kiteboard, waarin zijn cadeaus moesten zitten. Het is dat er aan de onderkant een vage naad te zien was, zodat je wist dat de cadeaus echt in de plank moesten zitten, maar heel mooi afgewerkt. Deze plank doet nu dienst als stereokast/boekenplank in ons app!
Iris is blij gemaakt met een kite als surprise, dus dit bracht ons tot een hele surprise-kite set! :)

De kerstman heeft ons een echte kite set geschonken... Gelukkig doet de wind het ook weer en dus Mark heeft al met zijn kite op het water gestaan, en dit ging echt voorspoedig! Iris doet het rustiger aan, tot Marks grote frustratie! :) Eerlijk gezegd, is het een beetje op de achtergrond geraakt, bij mij. Moet me er echt weer toe zetten! Komt voor elkaar.. de wind lijkt nu echt aangezet te zijn!

De kerst hebben we gevierd met een bbq bij Astrid thuis met een heel clubje mensen. Helaas kon het niet op het strand, door vette hoosbuien! Ook deed de skype het slecht, dus gezellig beppen met de familie zat er ook niet in, dus voor Iris een slechte eerste kerstdag!
Tweede kerstdag heeft het goedgemaakt, een gezellig etentje met Ageeth, Theo en Arlet en Jock! Helaas had Iris iets teveel door elkaar gezopen en hebben haar darmen weinig meegekregen van het lekkere eten, dat in tegenstelling tot de plee! Gelukkig bleef het bij aan de skijt zijn en kon ze de volgende dag lekker brak aan het werk! :S

Oud en Nieuw begon dus al met een goed voornemen: blijf bij 1 soort drank.. Okee, okee 1 champagne tussendoor!

Onze O&N begon op het vliegveld, omdat we Sylvia en Vincent op gingen halen! Dit brakke stel maar even goed onder een koude douche gezet, want ze hadden nog een hele nacht voor de boeg! ;)
Eerst nog even een drankje gedaan bij collega's uit het ziekenhuis, die die nacht moesten werken... ook voor hun nog een beetje gezelligheid die avond! Collega's op naar het werk en wij door naar Ageeth en Theo voor een drankje en een oliebol natuurlijk! Syl en Vincent kregen het al steeds zwaarder! :)
Toen op naar de berg, waar er goed uitzicht was op groot deel van Aruba en zijn vuurwerk!
Helaas miezerde het af en toe, maar Theo had een groot grondzeil mee wat nu fungeerde als tent!
Het vuurwerk was echt fantastisch.. overal waar je keek was er siervuurwerk te zien! Een enorme belevenis.. natuurlijk onder het genot van een héél zoete champagne!
De avond hebben we afgerond met een drankje in de Nederlandse kroeg 080. Met het idee dat het om 3 uur 'snachts zou stoppen, was Syl om 2.55 uur helemaal in de gloria dat ze over 5 minuten naar bed kon.. maar niets was minder waar, het feest ging gewoon door! Yeehaa! :) Nee we hebben toen nog een patatje gegeten en daarna door naar dromenland 2011! Wat zal 2011 ons brengen??!

Volgende dag.. Rise en shine, op naar de Nieuwjaarsduik! Jaja, we hebben het aangedurfd! Gelukkig hadden we de Unoxmuts op en achteraf een hapje snert.. we hebben het overleefd!

Ondertussen hebben Vincent en Syl een autootje gehuurd waardoor ze op hun eigen tempo het eiland kunnen verkennen.. en dat doen ze goed, met als beloning een middagje zon, zee en strand.

Het nieuwe jaar is hier nog niet gestart of er is.... CARNAVAL! Zaterdag 6 januari was de eerste optocht: de Fakkelparade. Deze werd 's avonds gelopen en hierbij was het dus van belang dat er fakkels/lichtjes gedragen werden. Wij hebben 'smiddags om half 4 de auto al langs de route gezet.. en we waren verre van de eerste! De auto voorzien van een koelbox met bier, cola, water en sterke drank.. hup op naar een gezellige avond! Zoals alles hier gaat alles poco poco, zo ook de parade, die maar liefst 2 uur later aankwam dan verwacht, maar het was dan ook de moeite waard! Met de Jostiband als klap op de vuurpijl was het een groot muziek-, dans- en drankfestijn!
Om de drank eruit te zweten hebben we de volgende dag weer een heerlijke wandeling gemaakt met ons 'wandelclubje' ;) Was klimmen en klauteren dit keer, met soms de weg vrij maken van takken ed! En hier kwam natuurlijk het oergevoel van Mark naar boven.. Geen boom meer te bekennen, maar.. wél een pad! ;)
Natuurlijk hebben we dit weer afgesloten met een visje bij de Zeerover, top!

Het gewone leven is ook hier weer begonnen, dus op naar het werk!

Hoe was jullie kerst, O&N, dagelijkse dingen?? Wij blijven ook echt graag op de hoogte van jullie life!

We'll keep in touch!

kussies voor daar

• 13 Januari 2011 - 17:45

Monique & Arnold:

Hi Iris & Mark,

Leuk om te lezen dat jullie het naar de zin hebben daar!

Hier in Nederland gaat het ook lekker door. Wij hebben met een gezellig groep (Elvira, Martijn, Joost, Dick, Marianne, Calluna, Bastiaan, Heleen, Petra, Sander, Aline, Jeroen en Suuz) Oud & Nieuw gevierd in ons nieuwe huis! Dick heeft gezorgt voor de champagne, oliebollen en appelflappen en ik voor allerlei andere lekkere hapjes. Om 12 uur vollop vuurwerk verzorgt door jeroen en daarna nog tot een uurtje of 3 snachts buiten gestaan rond een vuurkorf met marshmellows!
    Je zou denken dat ons huis dan wel af zou zijn, maar dat is helaas nog niet het geval! Begin februari gaat de dakkapel aan de voorkant erop (de vergunning is eindelijk binnen) en dan gaan we de zolderverdieping verder afmaken. Ook een kamertje op de eerste verdieping moet nog gedaan worden en het toilet beneden. Dus nog genoeg te doen!

Leuk om jullie verhaal te lezen. Zo blijven we op de hoogte!

Groetjes, Arnold & Monique
Mark en Iris